ABOUTKulturfjorden


For andet år deltog frontløberne på Kulturmødet på Mors. Vi stod for rammerne af Kulturfjorden aka. UngeCampen.
Kulturmødet Mors minder på mange måder om folkemødet, med samtaler centreret om kunst og kultur, og deres virken og gøren i vores samfund. Disse samtaler foregår hovedsaligt på Værket på Gasværksvej. KulturFjorden byder på en blanding af samtaler, musik, kunst, workshops og festivalstemning. Det er nemlig også muligt for unge at slå sit telt op i KulturFjordens område.
Bureau Detours designede og byggede de fysiske rammer, ligesom i 2014 var det pallebyg, eller 'wildstyle' som Bureau har døbt det, men større og vildere end i 2014.
The song "Awake" provided by Tycho www.tychomusic.com

Samarbejdspartnere


 

OFF TRACK er et forsøg på at spotte Region Midtjyllands vækstlag og skabe samarbejder og sam

menhængskraft mellem denne gruppe og de kreative erhverv. Bag dette projekt står otte etablerede aktører, der er vant til at arbejde med vækstlaget. Gruppens medlemmer har hver især til opgave at finde frem til regionens største talenter indenfor hver deres felt.

OFF TRACK 2017 er et projekt der har været undervejs i flere år. 2014 var især et stort planlægnings år, men de fleste events/møder for et bredere publikum kom til i 2015.

DE 8 FELTER ER

  • KREATIVE ERHVERV - Frontløberne
  • MUSIK, LYD OG LYRIK - Promus
  • MAD - Smag
  • SPORT OG STREET CULTURE - DGI
  • ARKITEKTUR OG BYRUM - Institut for (x)
  • FILM/ANIMATION/CROSS MEDIA - The Animation Workshop
  • KUNST/STREET ART - Culture Works
  • SCENEKUNST - Scenekunstcentret

Frontløbernes Rolle I OFF Track - Det Kreative Netværk


Frontløberne står for arbejdet med Kreative Iværksættere. Derfor har vi etableret Det Kreative Netværk. Her samles kreative iværksættere fra hele Region Midtjylland til vidensdeling og sparring i et netværk, som rummer alt fra grafiske designere til filmskabere, eventarrangører og udviklere af diverse platforme for kreativ udfoldelse. Det er vores mål, at Det Kreative Netværk skal kunne styrke og samle kreative iværksættere fra hele vækstlaget.

En af de ting der foregår inden for det kreative netværk er Netværksmøder.
Netværksmødernes formål er

- at møde hinanden på tværs af forskellige kreative erhverv.
- blive inspireret
- hjælpe hinanden til at løse problemer
- netværke
- udvikle konkrete projekter

NETVÆRKSMØDE D. 18 MARTS

Netværksmødet d. 18. marts foregik hos Frontløberne.
Denne gang var der 3 oplægsholdere på programmet:

- Carsten Holst (direktør for Filmby Århus samt strategisk rådgiver for Aarhus 2017)
- Chris Kroer Jensen (direktør for Manifestus)
- Anne Jensen (del af ledelsen for Northside Festival samt ansvarlig for marketing og bæredygtighed)

Aften forløb godt, og der var positive tilbagemeldinger fra de deltagende, der bla. oprettede en facebookgruppe for Det Kreative Netværk.NETVÆRKSMØDE D. 1. DECEMBER

Netværksmøde #2 foregik hos Filmbyen Århus.
De 3 inspirationsoplæg kom fra:

- Martin Skou - Sponserchef i Hi-Fi klubben
- Rasmus Hamann - iværksætter og direktør i det kreative bureau KnowTheirName
- Julianna Engberg - programdirektør i Kulturhovedstad Aarhus 2017

Desuden havde deltagerne mulighed for at deltage i 'Pitch Corner' samt 'Village Square', hvis formål var at give sparring til enkelte projekter og give mulighed for at udvide sit netværk.

NETVÆRKSMØDE D. 27. SEPTEMBER 2016

Netværksmøde #3 blev holdt på VIA University. Det var en stor succes med over 90 tilmeldte og 8 forskellige cases til workshop delen.
Først gav tre talere veloplagte introduktioner til og status af VIA, OFF Track og Aarhus 2017.
Derefter var der inspirationsoplæg ved Aarhus Volume og CYKLO.
I sidste del af eftermiddagen arbejdede deltagerne i grupper om 8 forskellige cases. Projekter eller firmaer der havde brug for hjælp med en udfordring eller havde brug for inspiration.NETVÆRKSMØDE D. 22. NOVEMBER 2016

Netværksmøde #4 blev holdt i Sigfreds Kaffefabriks lokaler på sydhaven. Thomas Sigfred Nielsen fortalte om sine oplevelser som iværksætter. Han fortalte blandt andet hvordan han i 2014 måtte dreje nøglen om som etableret selvstændig, og hvordan det har givet ham anledning til at starte noget nyt, hvor han kan dyrke sin interesse i kaffe. Han plejede desuden de deltagende med rigelige mængder fantastisk kaffe under mødet.

Uncle Tang kom og fortalte om deres overordnede projekt. Og et projekt de har, som netop er blevet støttet af OFF Tracks mikropulje. Det går i korte træk ud på at forbinde individer inden for det kreative vækstlag. De mødtes med DJ Lyyn som leder efter nye kreative samarbejdspartnere. Begge parter mødtes for første gang til netværksmødet, så Uncle Tang kunne give de deltagende et indtryk af deres arbejdsmetoder.

Som sidste indslag kom biobarakken, der vil gør molekylærbiologi tilgængeligt for offentligheden. Det handler helt basalt om DIY biologi, om at gøre laboratorier tilgængelige for flere mennesker.
Birks køkken leverede dejlig mad til de deltagende.

OFF Track 2017 → Show Off


OFF TRACK 2017 fortsættes i 2015 med bla. ShowOFF:

ShowOFF var den første synliggørelse for det almindelige publikum på hvad OFF Track 2017 projektet går ud på. Derfor fyldtes området omkring kulbroen og flæskehallen d. 25. september 2015 af aktører fra vækstlaget i Århus.

SHOW OFF er tænkt som et årligt arrangement der skal kunne vise hvad det brede Århusianske vækstlag har at byde på. Både af kulturelle oplevelser og kreative entreprenører.

I 2015 dannede slagterigrunden rammer for musik, scenekunst, litteratur, udstillinger og filmvisninger. De kunstneriske og kulturelle iværksættere i lokaler og bygninger på grunden holdt åbent hus for publikummet.
På kulbroen arrangerede DGI Underground muligheden for at bestige kulbroen og nyde udsigten deroppefra.
Omkring kulbroen arrangeredes udstillinger og kunstnere arbejdede på kulbroens beton.

FRONTLØBERNE
Jægergårdsgade 154c
Sydhavnen, 8000 Aarhus C
CVR: 13003335