ABOUTFRONTLØBERNE


 • Springbrættet, januar-juni: Fast torsdags-arrangement hos Frontløberne for projektmagere og andre nysgerrige. Sparring, netværk og inspirationsoplæg fra indbudte folk. Nogle af årets temaer: Passioneret projektmageri og Teamdynamik.

 • 2017-messe, marts/april: I forbindelse med kortlægningen af det århusianske kulturliv deltog Frontløberne i 2017-sekretariatets messe i Ridehuset med en stand bygget op af paller og graffiti, med originalt PR-materiale og sjove aktiviteter.

 • Kulør, april: Farverigt heldags-arrangement hos Frontløberne. En slags relancering af Frontløberne med opfriskning af gårdmiljøet, hvor mure og facade fik ny udsmykning af inviterede graffitimalere. Desuden street art-workshop, frontløber-museum, brætspils-café og afslutningsfest.

 • 14:48 Et amerikansk teaterfestivalkoncept fik en ordentlig rundtur i Frontløbernes og Quongas fælles idé-centrifuge – og vupti: Et stk. produktionsfestival med et bredere kulturelt grundlag end bare teater. Ideudvikling i Maj/Juni. Planlægning i efteråret og vinteren. Informationsmøder i efteråret og vinteren i forsøg på at samle 200 medvirkende til afvikling over en weekend.

 • Magisk Midsommer, juni: Skt. Hans-fest ved badeanstalten Den Permanente. Med perleplade-workshop, spåkone, bar, ønskebrønd, grill, musik, brændende olietønder og masser af magisk stemning blev de onde ånder fordrevet.

 • Graffiti-workshop, september: I samarbejde med Børn og unge-byrådet i Århus Kommune.

 • Springbrættet version 2.0, september-december: Frontløbernes faste torsdags-arrangement tog endnu en sæson med en række spændende oplægsholdere. Nogle af efterårets temaer: Adgang til myndighederne, Ledelse og Fyld (projekt)værktøjskassen.

 • Reception for et nyrenoveret Frontløberne, november: Med champagne og hotdogs fejrede Frontkøberne afslutningen på en flere måneder lang proces, hvor indendørsarealerne blev renoveret i samarbejde med Århus Produktionsskole og udlejeren Sinding & Co.

F16 PROJEKT BUREAU


 • Design til Smukfest, februar/marts: Frontløber Emil Søby lagde sin kreative hjerne og sine geniale streger til design af og skitser til udsmykning af en indgangsportal, et dansegulvsamt og en temabar til årets udgave af festivalen.

 • Premiere på stop motion-film, april: Tålmodighed var et nøgleord, da frontløber Erling Møller - bevæbnet med modellervoks, fantasi og kamera - producerede sine små charmerende claymation-film ud fra stop motion-metoden.

 • Bestseller-projekt, juni: Graffiti på Strøget, hvad er nu dét? Forbipasserende måbede, da de så Bestseller-facaden på Strøget, hvor en flok F16-dudes med højt hævede spraydåser var i gang. Helt lovligt, som en udsmykningsopgave for Bestseller i anledning af arrangmenetet 'Verdensbilleder'.

 • Lovlig graffitimur i Aarhus, juni: Graffiti kan også være kunst. Det var budskabet, da en flok fra F16 indtog rådhuspladsen med fernisering på værker af nogle af Jyllands bedste graffitimalere. Fuckfingeren blev afløst af en fremstrakt hånd, da de senere blev overrakt som gave til lokale politikere – sammen med ønsket om at få en mur i Århus, hvor man lovligt kan male.

 • Kortfilmsbio i baggården, juni: Varme popcorn og iskold cola var et must, da Frontløbernes gård for en dag blev udendørs-biograf. Her var der verdenspremiere på den selvproducerede kortfilm om menneskets psyke med title 'Dig – og dem, du ikke kan slå ihjel'.

 • Neigh:Bar, september (Aarhus Festuge): F16´s bidrag til Festugen 2010, hvor temaet var naboskab. F16 opfordrede til at dyrke det gode naboskab og møde sine med-århusianere ved en fællesspisning på Strandbaren med medbragte madkurve, jamsession, ølbowling, speeddating og dj´s.

 • Love in a trashcan, september: F16 satte fokus på overforbruget i verden og opfordrede til at genbruge og bytte – bl.a. med en byttebørs på Kloster Torv, hvor man kunne tage et stykke tøj og lægge ét til gengæld. Desuden uddeling af gratis kaffe og brød samt bod med genbrugsvarer fra Folkekirkens Nødhjælp.

 • Kulturnat Aarhus - V.I.P. lounge, oktober: F16´s bidrag til den årlige kulturnat var denne gang en lækker lounge og efterfest på Godsbanen for Kulturnattens medlemmer. I aftenens løb blev der serveret hjemmelavet sushi, skøn livemusik og en række spændende dj´s.

 • Arts Ark, december: Spændende og varieret konceptudstilling, hvor en række unge uopdagede talenter indenfor billedkunst, foto og keramik gav hver deres bud på forskellige arketyper/stereotyper.

 • Four Elements, december: Storslået éndags-HipHop-festival på Godsbanen (A-huset), der samlede hip hoppens fire elementer – breakdance, rap, graffiti og dj´ing. Med graffiti-workshop, danse-battles og koncerter.

ANDRE I HUSET


 • Reverse graffiti workshop, februar: Inspirerende workshop i de århusianske gader med en af pionérerne udi reverse graffiti, engelske Moose. Han rejser verden rundt med sin trykluftspuler og vasker motiverne frem på de beskidte mure – bl.a. i Frontløbernes baggård.

 • ”Her må du gerne...", april: Ved gadekunst-workshoppen 'Her må du gerne...' stod lokale street art-kunstnere klar til at hjælpe deltagerne. Med deres egne "her må du gerne"-skilte kunne de være med til at sikre, at Aarhus er et sted, hvor man gerne må have det sjovt.

 • "Med LEGO skal Aarhus genopbygges", september: Det kreative folk var på gaden bevæbnet med Lego-klodser og øje for detaljen i en workshop ledet af den tyske gadekunstner Jan Vormann. Han reparerer sprækker og revner i byens facader over hele verden - og denne gang i Aarhus.

 • QuongaFest, april/maj: Med majs komme var Quonga igen på spil. Med den årlige udgave af teaterfestivalen QuongaFest serverede det sprælske teaternetværket endnu engang en øjenåbner for det århusianske teaterpublikum – i form af et farverigt festfyrværkeri af uafhængigt vækstlagsteater

 • Gadefesten Mejlgade For Mangfoldighed, maj: Frontløberne var som sædvanligt medarrangør, da årets version af den populære gadefest fyldte Mejlgade med et mangfoldigt mylder af konfetti, live-musik, events og glade mennesker. F16 stod desuden for to flashmobs i dagens løb.FRONTLØBERNE
Jægergårdsgade 154c
Sydhavnen, 8000 Aarhus C
CVR: 13003335